ترانسمیتر سطح شناوری
فوریه 24, 2019کنترل دما به روش Off/On
ژانویه 12, 2020
نکات حائز اهمیت در طراحی و انتخاب شیر کنترلی (Control Valve):
همانطور که می دانیم جهت تنظیم میزان فلوی عبوری یا دبی در فرآیند های صنعتی از کنترل ولو یا شیر کنترلی استفاده می شود.
ادوات اصلی یک شیر کنترلی شامل بدنه ولو (معمولا شیر کروی-Globe Valve ) و یک اکچویتور (معمولا پنوماتیکی) می باشند.
اکچویتور نیروی لازم برای تغییر موقیعت پلاگ ولو را از طریق اعمال و تغییر فشار هوای ورودی فراهم می کند. صرف از نظر بحث ساختاری و مکانیزم های مختلف که قبلا به تفضیل به آن پرداختیم، در این قسمت سعی داریم مفاهیم کاربردی، نکات اجرایی و عملیاتی در انتخاب، نصب و بهره برداری از این نوع شیر های کنترلی را بیان نماییم.
مفهوم Over Size در شیر کنترلی: سیگنال هوای اعمالی به کنترل ولو ها معمولا 3-15 psi می باشند. یک شیر کنترلی Normally Close یا Air to Open را در نظر داشته باشید. با شروع اعمال فشار پنومانتیک به شیر کنترلی، در صورتی که فلو عبوری به ازای فشار های پایین (فرضا 5 psi ) به مقدار Set point مورد نظر برسد به معنی Over Size بودن کنترل ولو بوده و می بایست برای آن خط ولو هایی با سایز پایین تر انتخاب شود.
مفهوم Bench Set در شیر کنترلی: در حالاتی که میزان فلوی عبوری و فشار خط بالاست فشار 15 psi نمی تواند باعث بسته شدن کامل شیر شود و نیروی بیشتری مورد نیز است. در این حالت از Bench Set استفاده می شود. Bench Set در واقع حداقل و حداکثر فشاری است که برای دستیابی بیشترین طول حرکت اکچویتور (باز و بست کامل) به کار گرفته می شود.
اگر با یک سیال خورنده سر و کار دارید که ترکیبی از مواد مختلف است و دسترسی به ویژگی های شیمیایی آن ندارید، بدنه و تریم ولو را مطابق جنس بدنه و پروانه پمپ انتخاب نمایید.
حد الامکان ولو را بصورت مداوم در فلوی زیر 15 درصد ظرفیت عبوری استفاده نکنید چرا که استهلاک مکانیزم شیر در این حالت بالاست و در صورتی که سیال سایشی و یا فرسایشی (مثل بخار) باشد، موجب آسیب های کوتاه مدت به تریم شیر می گردد.
در صورت اختلاف فشار زیاد بین دو سر ولو و یا سرعت سیال (Velocity) بیش از 10.2 متر بر ثانیه احتمالا نویز خواهیم داشت. برای جلوگیری از این مهم می بایست سایز ولو را افزایش دهیم تا با Velocity کمتر به دبی مد نظر برسیم.