انواع ترانسمیترها
جولای 11, 2017هند پمپ فشار / کالیبراتور دستی فشار Hand Pump Pressure Calibrator
جولای 16, 2017
ترانسمیتر فشار
ترانسميترهای سری 3051
از اين نوع ترانسميتر چند منظوره برای اندازه گيری متغيرهای گوناگون مانند فشار- جریان – سطح – اختلاف فشار می توان استفاده كرد.
ولتاژ تغذيه اين نوع ترانسميترها 24V است و خروجی آن با صورت 4تا mA 20 مي باشد اين نوع ترانسميترها(SMART) می باشند يعنی اينكه اين توانایی را دارند تا برای اندازه گيری خاصی برنامه ريزی شوند ياكالبيره گردند (بوسيله هارت)
اين نوع ترانسميتر از قطعات مختلفی تشكيل شده اند.
قسمت سنسور
از دو كپسول تشكيل شده است كه يك طرف اين كپسولها به موادی كه می خواهيم فشار آن را اندازه گيري كنيم در تماس است و ان طرف آن با سنسور كه از جنس پيزو الكتريك است در تماس است در داخل كپسولها روغن است وقتی فشار به كپسولها وارد می شود اين فشار به مقاومت پيزو الكتريك وارد می شود و مقدار اين مقاومت تغيير می كند. كه اين مقاومت در مدار پل و تستون قرار دارد و بدين طريق مقدار فشار اندازه گيری شده و به جريان 4 تا mA 20 تبديل می شود.
قسمت برد الكترونيكی (ماژول)
اين قسمت تغيرات احساس شده را به سيگنالهای الكتريكی 4 تا mA 20 تبديل می كند همچنين اين قسمت مسئول نگهداری اطلاعات داده شده به ترانسميتر، نگهداری و ارسال اطلاعات و راه اندازی LCD متصل بر روی ترانسميتر می باشد.
قسمت اتصالات الكتريكی
در اين قسمت برای اتصال ولتاژ مورد نياز ترانسميتر و انتقال اطلاعات دو ترمينال بنام + و – وجود دارد اتصال سوم كه TEST نام دارد و طريقه استفاده از آن به اين صورت است كه امپرمتر را به ترمينالهای – و Test اتصال می دهيم و بايد جريان ترانسميتر را نشان دهد
قسمت نشانگر
كه وظيفه نشان دادن اطلاعات را برعهده دارد.
دكمه های Zero و SPAN دستی
در بالای ترانسميتر يك نيم پليت وجود دارد با باز كرد پيچ آن نيم پليت به طور چرخشی كنار می رود و دو دكمه در زير آن وجود دارد كه با آنها می توان به طور دستی ترانسميتر را Zero و SPAN كرد.
تنظيم ترانسميتر با دكمه هاي Zero و SPAN
ترانسميتر را از سرويس خارج كرده دكمه Zero را فشار داده و پنج ثانيه نگه می داريم تا علامت Zero روی LCD نمايان شود ترانسميتر فشار را در سرويس قرار داده و حداكثر فشار را به آن وارد كنيم دكمه SPAN را فشار داده و پنج ثانيه نگه مي داريم تا SPAN روی LCD ظاهر شود پس از آن نيم پليت را می بنديم و ترانسميتر را در سرويس قرار مي دهيم از اين روش به ندرت استفاده می شود برای كالبيره كردن بيشتر از HART استفاده مي شود.
جامپرها
بر روی ماژول يا LCD قرار دارد كه بر تنظيمات الارم استفاده می شود يعنی با آن می توان تعيين كرد كه با بالاتر يا پايين تر از آن الارم داده شود و دومی برای write protection است که برای حفاظت نرم افزار است.
همانطور كه گفته شد اين ترانسميتر چند منظوره مي باشد كه از آن مي توان برای اندازه گيری لول و فشار و فلو و اختلاف فشار استفاده كرد كه نحوه بكارگيری ترانسميتر برای هر يك از موارد فوق متفاوت است.
3051 برای اندازه گيری فشار
برای اندازه گيری فشار با 3051 مدلی وجود دارد كه فقط دارای يك ورودی (كپسول) است از طريق (لاين) مستقيماً ماده ای را كه می خواهيم فشار آن اندازه گيری شود. به كپسول متصل می كنيم بايد دقت شود دما و خوزندگی ماده بيش از اندازه تايين شده نباشد و بايد ترانسميتر فشار متناسب بارنج فشارلاين استفاده شود واحد اندازه گيري فشار نيز توسط هارت تايين مي شودحتماً برای اين ترانسميترها بايد منی فولد در نظر گرفته شود برای اندازه گيری فشار مايعات بايد دستگاه زير سطح محلی كه مايع در آن قرار دارد قرار داده شود و درمواد گازی ترانسميتربايد در بالا نصب شود تا از مايع شدن گاز بر روی كپسولها جلوگيری شود ترانسمتر بايد روی پايه ای محكم و دور از لرزش نصب شود.
اتصالات ترانسميتر بايد محكم و دور از نشتی باشد از تعويض اتصالات فابريك خودداری شود دستگاه بايد در محلی نصب شود كه دور از مواد خورنده و گرمای بالا باشد گرما می تواند در كار آن اختلال وارد كند.
3051 برای اندازه گيری فلو:
فلوعبارت است از ميزان مواد عبوری در مدت معين از سطح مقطع معين.
برای اندازه گيری فلو با ترانسميترفشار 3051 از روشهای اختلاف فشاری استفاده می شود.
ادوات توليد اختلاف فشار در يك لاين عبارت است از ونچوری، اورفيس، فلونازل و pitot تيوب در اين مرحله ما با استفاده از ادوات يادشده، اختلاف فشاری را كه ايجاد شده به كپسولهای ترانسميتر می دهيم از جذر اختلاف اين دو فشار فلو را به دست می آوريم.
راههای توليد اختلاف فشار
استفاده از اورفيس:
در اين روش اورفيس را با توجه به جنس ماده ای كه می خواهيم فلوی آن را اندازه بگيريم در لاين كار گذاشته و از قبل و بعد از آن فشار را به ترانسميتر فشار منتقل می كنيم (بوسيله تيوب) به LegH و بعد از آن خروجی( با توجه به جهت جريان فلو) به Leg L اعمال شود.
ترانسميتر بايد در حالت Sqroot تنظيم شود در اين حالت علامت راديكال بر بالای LCD ظاهر می شود.
طرز استفاده از اورفيس:
با توجه به شكل ظاهری اورفيس كه دارای سوراخی است كه برای مايعات در وسط و برای گازها در بالا و برای سيالات نيمه جامد يا رسوب دار در پايين (برای جلوگيری از رسوب) است آن را در مسير فلونصب می كنيم كه قسمت تنگتر ورودی وقسمت گشادتر خروجی می باشد.
استفاده از ونچوری:
وسيله ای است برای توليداختلاف فشار درون لاين در اينجا نيز از روش اورفيس عمل كرده و دولگ ورودی و خروجی را به ترانسميتر می دهيم.
استفاده از Pitot تيوب:
در اين روش دو لوله در داخل لاين با صورتی استفاده شده است كه لوله اول با طرف مسير جريان و لوله دوم بخلاف مسير جريان نصب شده مانند شكل در اينجا لوله A به LegHi ولوله B به LegLow متصل می شود.
استفاده از روش فلونازل
در اين روش دو لوله را مستقيماً به لاين متصل كرده به طوری يك لوله به وسط سيال و يك لوله ديگر سطح سيال رود در اين صورت لوله A به LegHi و لوله B به LegL نصب می شود.
3051 براي اندازه گيري لول LT
در اين روش نيز ار روش اختلاف فشار استفاده می شود در اين حالت ترانسميتر در پايين مخزن روی پايه ای مناسب نصب می شود مطابق شكل در اين حالت ترانسميتر بايد در حالت Liner تنظيم شود چون رابطه بين لول وفشار خطی است.
بايد لگهای ترانسميتر پر از روغن باشد نقطه كالبيره ترانسميتر LRV بايد در صورت وجود اختلاف سطح پايه سيمانی منفی باشد تا ارتفاع پايه سيمانی جبران شود در اين روش گراويته مايع داخل مخزن بايد با گراويته روغن يكی باشد يكی از دلايل استفاده از روغن خورندگی مواد داخل مخزن يامايع شدن گاز داخل مخزن به صورت مايع در لگ است و در واقع روغن ترانسميتر را از مواد داخل مخزن ايزوله می كند.
3051 برای اندازه گيری اختلاف فشار DPT
اين روش برای اندازه گيری فشار بين دو نقطه استفاده می شود ترانسميتر بايد روی حالت Lenear تنظيم شود.
منیفولد
کلا برای ترانسميتر فشار 3051 در هر كاربردی بايد منیفولد گذاشته شود تا بتوان در موقع لزوم ترانسميتر فشار را از سرويس خارج كرد منفی فولد برای ايزوله كردن دو كپسول از هم می باشد.
در زير توضيحاتی درباره منی فولد داده شده است.
منیفولد دارای دو لگ ورودی و لگ Vent می باشد در حالت كلی تپسنگ ها با هم راه دارند ولی وقتی اكولا يزر بسته مي شود لگ A و B از هم جدا مي شوند و هر كدام ماده را به طرف كپسول هدايت مي كند بعضي از اوقات بدليل گرفتگی يا جمع شدن مايع ( در مورد گاز) بر روی كپسولها ترانسميتر دارای خطا می شود .
ترانسمیترهای اختلاف فشار , ترانسمیتر فشار, تعریف ترانسمیتر فشار, ساختمان ترانسمیتر فشار, سنسور فشار ترانسمیتر, طرز کار ترانسمیتر اختلاف فشار,